Competensumpriset - Kompetens gör skillnad

                 


 

Competensumpriset delas ut en gång om året, till ett företag i Skåne som anses vara en förebild i sitt arbete med att skapa välmående och konkurrenskraftiga organisationer. Priset delas ut i samband med Competensdagen.

Rekordmånga organisationer är nominerade till Competensumpriset 2019! Tack för alla nomineringar. Nu inleds urvalsarbetet, då nominerade företag arbetar med en uppgift och utformar sitt tävlingsbidrag. Mycket glädjande att det finns så många goda exempel på att aktivt kompetensarbete är lönsamt!

Competensumpriset

Varför en persika som pris?

Persikan har en stark kärna som står för kunskap och erfarenheter. Detta räcker dock inte om man ska bli en hållbar och konkurrenskraftig organisation.
Man behöver också organisationer som kännetecknas av de ”mjuka delarna”: Tydliga värderingar, rätt attityd och motiverade ledare och medarbetare, d.v.s. det som fruktköttet och skalet runt persikan symboliserar.

Competensumpriset

Vinnare 2018: Hypergene

I en bransch där konkurrensen om kompetensen är hård har man på kort tid vuxit kraftigt på flera orter, samtidigt som man har bevarat sin kultur. Motiveringen till Competensumpriset lyder:
 
”Med kompetens ständigt på ledningsgruppens agenda har Hypergene lyckats med konststycket att, under kraftig expansion på flera orter, behålla medarbetare och kultur i en bransch där kompetensbrist råder. 

Hypergene visar på ett föredömligt sätt en förmåga att skapa struktur och tydlighet i processer och ständigt anpassa dessa efter verkligheten i  realtid. Därmed har de gjort det möjligt att kombinera beprövad erfarenhet med öppenhet för förändring. Vi ser en verksamhet som är lyhörd, där man utmanar sig själva genom ständig  utveckling, för att förflytta såväl bolagets egen som kundens kompetens och affär.

Med ledstjärnor som samarbete, smartness och utveckling har man skapat en kultur som präglas av hjälpsamhet. Vi ser ett autentiskt företag som skapar de bästa förutsättningar till fortsatt framgång i ett nytt affärslandskap, där spelplanen ritas om i realtid och kampen om kompetens hårdnar."

Bilder från Competensdagen 2018

loading...

Vinnare av Competensumpriset

2018 - Hypergene
2017 - Lindab
2016 - Servicekuben
2015 - Lime by Lundalogik
2014 - Hilti Svenska AB
2013 - Presis i Lund


Kriterier

  • Är en förebild och inspirationskälla inom området.
  • Arbetar medvetet och långsiktigt med att utveckla sina medarbetare och deras kompetens.
  • Har kunnat se samband mellan sitt kompetensarbete och sina ekonomiska framgångar.