Competensumpriset - Kompetens gör skillnad

                 


 

Competensumpriset delas ut en gång om året, till ett företag i Skåne som anses vara en förebild i sitt arbete med att skapa välmående och konkurrenskraftiga organisationer. Priset delas ut i samband med Competensdagen.

Vilket företag tycker du förtjänar att vinna Competensumpriset år 2018? Rösta och motivera genom nomineringsformuläret som du kommer till genom att trycka på knappen nedan!

Competensumpriset

Varför en persika som pris?

Persikan har en stark kärna som står för kunskap och erfarenheter. Detta räcker dock inte om man ska bli en hållbar och konkurrenskraftig organisation.
Man behöver också organisationer som kännetecknas av de ”mjuka delarna”: Tydliga värderingar, rätt attityd och motiverade ledare och medarbetare, d.v.s. det som fruktköttet och skalet runt persikan symboliserar.

Competensumpriset

Vinnare 2017: Lindab

Med den nya strategin blir medarbetarnas roll viktigare för långsiktig framgång och nöjda kundrelationer och företaget har därför satsat stort på att bygga upp en digital kompetensplattform för framtiden. Motiveringen till Competensumpriset lyder:

”Kompetens står högst upp på ledningens agenda sedan Lindab genom sin nya strategi befinner sig i ett skifte, från produkter till lösningar, med fokus på medarbetarna för långsiktig framgång. Ledarskap, kultur och kompetens står i centrum i det förankringsarbete som sker i organisationen. Med hjälp av digitala och analoga mötesplatser har man lyckats att involvera och engagera samtliga 370 chefer världen över.

Genom att ta ägandeskap över sin egen utveckling blir medarbetarna en viktig länk i kedjan för att vara ”One Lindab”. På imponerande kort tid har man gått från att veta till att göra och Lindab kan nu möta framtidens kompetensbehov på en global spelplan, utan att tumma på sitt löfte till medarbetare och kunder hemma på Bjäre. Vilket inte bara visat sig bra på papper, utan även i den ekonomiska utvecklingen.”

Bilder från Competensdagen 2017

Vinnare av Competensumpriset

2017 - Lindab
2016 - Servicekuben
2015 – Lime by Lundalogik
2014 - Hilti Svenska AB
2013 - Presis i Lund


Kriterier

  • Är en förebild och inspirationskälla inom området.
  • Arbetar medvetet och långsiktigt med att utveckla sina medarbetare och deras kompetens.
  • Har kunnat se samband mellan sitt kompetensarbete och sina ekonomiska framgångar.